Stomme

Limträstomme

Halle levererar färdigkapade limträstommar, både till uterum och altaner. Vi caddar till exempel upp ritningar efter kunden önskemål, dimensionerar, kapar och levererar med kranbil. Våra kompletta satser med balkar och pelare passar därför till de vanligaste kombinationerna med Halle Isolux takskivor och fasta- och skjutbara partier. Välj mellan okapad eller en färdigkapad limträstomme som är av högsta kvalitet och dessutom vi har även ett stort sortiment av kompletta uterum som byggsatser. Se våra kompletta uterum

Färdigkapad Limträstomme

En färdigkapad limträstomme som anpassas helt efter dina egna önskemål. Din stomme den kapas i bredd, djup och höjd och är måttanpassad. Som kund kan du få din trästomme som du vill ha den, efter dina önskemål.

Okapade Limträstommar

För dig som är händig, som kan såga och bygga själv. Som till exempel vill sätta din alldeles egen prägel på ditt uterum. Då kan du köpa en okapad limträstomme.
Längdmått vid din beställning är i övermått men är med marginal för egen kapning, som man själv gör egna kapningar och anpassningar på. Vid lösningar där en stomme framför allt ska byggas och anslutas i ett befintligt hustak, är det lämpligt att beställa kapade takbalkar. Ingående delar anpassas i mått och kapas på plats.

Kompletta stommar

Färdiga paketrum finns för dig som är flexibel med måtten. Dessa modeller har till exempel ett lite lägre pris och snabbare leveranstid.
De färdiga paketrummen kan man inte göra några ändringar i gällande utseende, som till exempel mått. De finns anpassade i snözon 2,5 och snözon 4.

Följande stommar finns på lager:

  • Snözon 2,5
  • För Sommar/Mertid (ej vinter)
SZBFRI24FM Limträstomme Fristående Haverdal 24 m2,  läs mer…
SZBFRI15FM Limträstomme Fristående Laholm 15m2, läs mer…
SZBHP15FM Limträstomme Pulpettak Harmony 15 F+M
SZBHP18FM Limträstomme Pulpettak Harmony 18 F+M
SZBHP25PFM Limträstomme Pulpettak Harmony 25 F+M
SZBHP33PFM Limträstomme Pulpettak Harmony 33 F+M
SZBDP15FM Limträstomme Sadeltak Dream 15 F+M
SZBDP18FM Limträstomme Sadeltak Dream 18 F+M

Fristående Uterum

För dig som vill bygga ett fristående uterum i din trädgård är våra färdiga stommar i storlekarna 15 m2 och 24 m2 ett perfekt alternativ.
Bygg ditt eget uterum, poolhus orangeri, växthus eller som monteras snabbt och enkelt med dessa färdigkapade stommar.
De fristående stommarna är anpassade i storlek efter Halles uterumspartier i standardmått i både bredd och höjd.

Limträ är ett material som är rakt och inte vrider sig som vanligt virke. Stommarna är anpassade och dimensionerade för att klara vädrets skiftningar där limträets styrka kommer till sin rätt.

Önskar du en cad-ritning som underlag innan du beslutar om ett köp av limträstomme. Som till exempel för ett bygglovsunderlag så tar vi betalt för cad-ritningen. Den kostnaden drar vi sedan av vid beställning av ditt kompletta uterum.

Viktigt att tänka på när det gäller trästommar.
Konsultera till exempel byggteknisk expertis vid behov. Det är dessutom väldigt viktigt att man har anpassad grundfärg och färg när stommen målas. Som ett resultat av till exempel korrekt färg kommer det därför, att bidraga till att ditt bygge får minimalt med underhåll och ge dig en produkt som du kan använda och njuta av i många år.

Nedan följer ett antal exempel på färdiga stommar, som du kan köpa kapmallar till. Om det är något av nedan modeller som är av intresse hör av dig till kundtjanst@halle.se

Pulpetstommar

stomme till uterum med pulpettak limträstomme 3065x3705mm
uterum stomme pulpet limträstomme 4980x2890mm
limträstomme pulpet till uterum 5580x3605mm
limträstomme pulpet stomme 6960x4670mm
limträstomme pulpettak kapad halle stomme limträ pulpettak byggsats