Fasad & Vikpartier i glas

Halle Fasad – Glasfasad och fasadsystem med isolering 

Tänk så lite det krävs för att ändra karaktären på ditt hus, Halle Fasad är snyggt både invändigt och utvändigt. Med stora och välisolerade partier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp tar du bort gränsen mellan ute och inne. Halle Fasad, det exklusiva fasadsystemet har energibesparande 3-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Halle har ett brett sortiment av olika typer av fasadpartier, både skjutbara, vikbara och fasta sektioner som tillverkas helt efter dina önskemål i både bredd och höjd. Halle fasad levereras vitlackerade, RAL 9010ps som standard, men kan beställas som valfri RAL-kulör. Även duo-kulör kan beställas vilket innebär olika kulör på in och utsida.

Halle Vikparti Fasad – Vikpartier för husfasader

Ta bort gränsen mellan ute och inne med ett vikparti som ger dig spännande möjligheter att öppna upp ditt vikparti i din husfasad och få en känsla av att vara utomhus. Vikpartiet viker ihop sig om man öppnar det och som ett resultat av detta får man maximal öppning. Passar för uterum, vinterträdgårdar och husfasad. Det är därför viktigt att välja rätt modell. Vikpartierna finns i ett antal olika utföranden, både inåtgående och utåtgående. Halle Vikparti Fasad med 3-glas med superenergi + argon. Partierna har bruten köldbrygga i både luckor och karm för bästa täthet och U-värde. Glasets U-värde är 0,6 och anpassat för montering i husfasaden. Vikpartier tillverkas i dina önskade mått och finns i 2, 3, 4 eller 5-delade varianter, med eller utan gångdörr. Välj mellan inåtgående eller utåtgående och vänster eller högerhängda alternativ. Halle fasad vikparti levereras vitlackerade, RAL 9010ps som standard, men kan beställas som valfri RAL-kulör. Även duo-kulör kan beställas vilket innebär olika kulör på in och utsida.

Halle Vikparti Thermo – Vikpartier för uterum och vinterträdgårdar

Ett vikparti ger dig spännande möjlighet att öppna upp hela partiet i ditt uterum och få en härlig känsla av att vara utomhus. Vikpartiet viker ihop sig om man öppnar upp det och som ett resultat av detta får man en maximal öppning. Halle Vikparti Thermo levereras med 2-glas med superenergi +argon. U-värde 1,1 i glaset är anpassat för uterum, vinterträdgårdar, friggebodar och attefallshus. Vikpartiet tillverkas efter dina önskade mått i både bredd och höjd. 2, 3, 4 eller 5-delade partier, med eller utan gångdörr. Som tillval kan man även beställa innanförliggande spröjs i ett antal olika utföranden. Halle Themo vikparti levereras vitlackerade, RAL 9010ps som standard, men kan även beställas i valfri RAL-kulör. Även duo-kulör kan beställas, vilket innebär olika kulör på insida och utsida.

Sapa Selection

Halle är en av Sapas utvalda tillverkare av Sapa Selection sortimentet. Varje projekt är unikt hos oss och vi tillverkar därför alltid efter kundens önskemål. Sapa Selection har en mängd olika system och utföranden att välja på. Sapa Selection produceras i vår egen tillverkning i Laholm, men vi jobbar rikstäckande med Sapas projekt. Kontakta Halle om du har frågor gällande Sapa Selection och vad vi har att erbjuda.
Läs mer här!

Frågor & Svar Fasad & vikparti

Fasad – Lyft-skjut för husfasad
Halle Fasad Lyft-skjut har ett härdat säkerhetsisolerlglas. 3-glas med energiglas + argon i både dörrar och fönster enligt Boverkets regler.

Fasad – Vikparti för husfasad
Halle Fasad Vikparti har ett härdat säkerhetsisolerlglas enligt Boverkets regler. 3-glas med energiglas + argon.

Thermo – Vikparti för vinterbonat uterum
Halle Thermo Vikparti har ett härdat säkerhetsioslerglas enligt Boverkets regler. 2-glas med energiglas + argon.

Fasad – Lyft-skjut för husfasad
Glasen i Halle Fasad Lyft-skjut har ett U-värde på 0,7
I ett fast fasadparti är U-värdet 0,6

Fasad – Vikparti för husfasad
Glasen i Halle Fasad Vikparti har ett U-värde på 0,6

Thermo – Vikparti för vinterbonat uterum
Glasen i Halle Thermo Vikparti har ett U-värde på 1,1

Fasad – Lyft-skjut för husfasad
Halle Fasad Lyft-skjut går att få med innanpåliggande spröjs i olika formationer, vi har några ”standard” men går även att göra helt enligt era behov. Finns även glasavdelande spröjs.

Fasad – Vikparti för husfasad
Halle Fasad vikparti går att få med innanpåliggande spröjs i olika formationer, vi har några ”standard” men går även att göra helt enligt era behov. Finns även glasavdelande spröjs.

Thermo – Vikparti för vinterbonat uterum
Halle Thermo vikparti går att få med innanpåliggande spröjs i olika formationer, vi har några ”standard” men går även att göra helt enligt era behov. Finns även glasavdelande spröjs.

Halle Fasad Lyft-skjut, Fasad Vikparti och Thermo Vikparti sitter en bruten köldbrygga. Det innebär att i profilsystemet, både i luckor och karm, finns plastdistanser som bryter köldbryggan och minskar risken att kylan leds från utsida till insida som den gör om profilen enbart består av aluminium.

Karmen monteras även i ett och samma stycke för att få bästa möjliga täthet och U-värde.
Vid luckornas möten monteras borsttätningar för att minimera insläpp av kall luft.

Som tillval till Halle Fasad Lyft-skjut går det att beställa Comfort-closure. Det innebär mjukstängning av skjutdörren. Likt en låda i köket bromsas dörren och stängs försiktigt. 

Halle Fasad Lyft-skjut, Fasad Vikparti och Thermo Vikparti har vitlackerade aluminiumprofiler som standard i RAL 9010.
Det går att beställa profilerna i naturanodiserade eller i valfri RAL-kulör vid önskemål. Det går även att beställa med duo-kulör vilket innebär en kulör på utsidan och en på insidan.

Halle Fasad Lyft-skjut, Fasad Vikparti och Thermo Vikparti har vitlackerade aluminiumprofiler som standard i RAL 9010.
Det går att beställa profilerna i naturanodiserade eller i valfri RAL-kulör vid önskemål. Det går även att beställa med duo-kulör vilket innebär en kulör på utsidan och en på insidan.

Halles Fasad och Vikpartier tillverkas i Laholm efter kundens önskemål.
Det finns inga standardmått utan varje parti blir kund-unikt. 

Fasad – Lyft-skjut för husfasad
Halle Fasad Lyft-skjut har Europa-cylinder i handtaget på insidan som standard. Går att beställa med en genomgående cylinder och handtag även på utsidan.

Fasad – Vikparti för husfasad
Halle Fasad vikparti har en genomgående Europa-cylinder med handtag på in och utsidan på partierna med slagdörr/gångdörr. I slagdörren/gångdörren sitter även ett 3-punkts hakregellås.
På partier utan slagdörr/gångdörr sitter en europacylinder på insidan.

Thermo – Vikparti för vinterbonat uterum
Halle Thermo vikparti har en genomgående Europa-cylinder med handtag på in och utsidan på partierna med slagdörr/gångdörr. I slagdörren/gångdörren sitter även ett 3-punkts hakregellås.
På partier utan slagdörr/gångdörr sitter en europacylinder på insidan.

Halle Fasad Lyft-skjut, Fasad Vikparti och Thermo Vikparti går att beställa med olika glasalternativ.
Exempel på glas som går att beställa är: tonade glas i olika nyanser, solskyddsglas för att släppa genom mindre värem och självrengörande glas. Kontakta gärna oss om det är något speciellt önskemål om glas så tar vi fram ett förslag!

Ja. Luckorna i ett vikparti är justerbara (Se monteringsanvisning)

OBS! Viktigt att öppningshålet man monterar i är rakt från början, både i våg och lod för bästa resultat.

Se information gällande kondens på hemsidan under dokument.
Eller tryck HÄR